Підтримати нас

Без документів та дозволів — як працює скандальний завод у Херсоні

Автор статті
21 серпня 2019 05:56
1,135
Поширити:

Цікаві деталі з’ясувались у міській раді на ранковій нараді з питань забруднення повітря від діяльності заводу «Мікрон».

Нагадаємо, вже більше місяця в районі залізничного мосту на мікрорайон «Острів» працює завод з виробництва сухих будівельних сумішей, а саме домішок до асфальту з вапняку.  Пил від діяльності підприємства здіймається в небо та осідає у навколишніх домогосподарствах. У мешканців розташованих поруч будинків почався кашель та висипи на шкірі. Люди звертались до всіх можливих інстанцій, провели декілька мітингів і врешті решт домоглись втручання міського голови Володимирр Миколаєнко в ситуацію. Під час вчорашньої акції під воротами заводу, мер скликав ранкову нараду на сьогодні, 21 серпня, для пошуку шляхів вирішення проблеми.

Засідання у міського голови. 
Автор фото Дмитро Багненко.

Під час спілкування директор заводу В’ячеслав Оберемок запевнив, що фільтри вже замовлені і будуть встановлені до наступного вівторка. Але на подальші питання стосовно дозвільної документації на викиди в атмосферне повітря, розробки оцінки впливу на довкілля (ОВД), дотримання будівельних норм для модернізації виробництва тощо відповіді не мав. Тож уже під час наради були ініційовані перевірки від Управління з питань державного архітектурно-будіведльного контролю Херсонської міської ради, Держпродспоживслужби, Департаменту екології облдержадміністрації.

Проте багато питань все одно залишились відкритими: як підприємство почало роботу, майже не маючи відповідних документів для початку діяльності? На що сподівались його власники? Та чи будуть (або зможуть) вони продовжувати свою діяльність в Херсоні? Найближчим часом триватимуть перевірки, а доти підприємство не буде працювати. Принаймні, така умова прозвучала в кабінеті міського голови. Останній підкреслив: якщо завод отримає всі необхідні документи, то він зможе функціонувати й надалі. Додавши, що непогано було б зареєструвати фірму у Херсоні, щоб податки йшли у місцевий бюджет (наразі вона значиться у Дніпрі).

А люди, що мешкають навколо заводу та прийшли на нараду, вже не вірять черговій обіцянці у швидкий «хепі енд» із забруденням від підприємства. І готуються й надалі боротись за чисте повітря:

"Чекаємо рішення перевірок, спостерігаємо за трубою, — запевнила Валентина, що мешкає поруч з «Мікроном». — Та готуємось до більших радикальних дій".  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ