Підтримати нас

Армянськ: домашніх котів залишають на вулицях

Автор статті
19 вересня 2018 07:00
599
Поширити:

Армянськ і Красноперекопськ продовжують пожинати плоди "хімічної атаки". У цих містах рятують від загибелі бездомних тварин. У соцмережах пишуть, що з населених пунктів через екологічну катастрофу поїхало багато волонтерів і доглядати за тваринами нікому.

"У котів сльозяться очі, деяких сильно рве, шерсть липка. Ми їх підбираємо на вулицях. Уже звернули увагу, що там є й домашні тварини. Мабуть, господарі виїхали з Армянська, а тварин дівати нікуди, і вони їх залишають на вулиці. Що вони там можуть знайти? Навіть вода з домішкою кислоти. Так, є вже і загиблі коти", — розповіла  волонтер Валентина.

Вона каже, що її діти поїхали ближче до моря, їй же шкода кидати тварин. А знайти місце, куди їх вивезти, — нема можливості.

Ще одна волонтер Марія Смирнова звертається за допомогою через соцмережі. "Вони беззахисні, залишаються на вулицях, нюхають носами кислотні краплі, валяються у калюжах із хімічними речовинами. Годувати біля магазину чи під'їзду колишнього улюбленця двору Тузика ніхто тепер не буде", — пише волонтер. За її словами, навіть у домашніх котів пошкоджені носи через кислоту. "Люди розгублені й не знають, куди їм самим подітися, і куди перевезти домашніх тварин", — зазначила Смирнова.

Але покинуті в Армянську не тільки тварини, а й самотні літні люди. Волонтери у постраждалих містах організовують допомогу. В аптеках їм видають безкоштовні ліки: краплі для очей, препарати для печінки, краплі для носа і протиалергічні засоби, сорбенти, відхаркувальні засоби, полоскання для горла, препарати від головного болю й серцеві. Правда, допомогу дають лише ветеранам, багатодітним, інвалідам і малозабезпеченим.

Також волонтери збирають теплі речі для дітей Армянська, які виїхали з міста ще на початку вересня у санаторії. А зараз невідомо коли зможуть повернутися, і передати їм речі нікому. До речі, на півострові зараз дуже похолодало. Жителі передають речі й підручники для дітей через водіїв рейсових автобусів.

В Армянську вже назріває невдоволення, жителі, які залишилися, вимагають, щоб у місто приїхали незалежні вузькопрофільні медики: офтальмологи, гастроентерологи, пульманології. Громадські активісти кажуть, що не довіряють аналізам і обстеженням місцевих медиків, які приховують результати катастрофи.

Також люди вимагають, щоб у санаторії, де зараз перебувають тисячі школярів постраждалого міста, відправили педагогічні загони — діти повинні продовжувати освіту. Також пропонують відправити до моря і пенсіонерів.

Список із семи пунктів жителі передали у місцеву "адміністрацію". А самі переконують містян організовувати патрулі, які стежитимуть за вивезенням опалого зараженого листя: "Не допускайте їхнього спалювання, навіть на приватних територіях, телефонуйте 101".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ