Підтримати нас

Активісти розробили юридичний додаток для переселенців і жертв насилля

Автор статті
05 жовтня 2019 12:20
822
Поширити:

Правозахисники створили універсальний юридичний довідник "Твоє право". У ньому цілодобово та безкоштовно зможуть отримати допомогу люди, які постраждали у результаті військових дій, стали жертвами насильства і торгівлі людьми.

Про це Gazeta.ua розповідає Олена Демешко, представниця громадської організації "ДонбасSOS".

Додаток складається з трьох блоків: "Права людей, які постраждали в результаті війни в Україні", "Права осіб, які постраждали від гендерно зумовленого насильства" і "Права осіб, які постраждали від торгівлі людьми".

"У розділі зі спадкоємства можна знайти інформацію не тільки про те, як оформити спадщину, що залишилася на тимчасово окупованих територіях, але загальну інформацію однакову для всіх: куди звертатися, в які терміни, які податки потрібно сплатити, - зазначає Олена. - При цьому ми намагаємося подавати інформацію якомога простіше, розбиваючи на пункти та підпункти, щоб звичайній людині, яка ніяк не пов'язана з юридичними термінами та процедурами, було все доступно і зрозуміло".

У додатку є юридична інформація, посилання на закони і зразки заяв
У додатку є юридична інформація, посилання на закони і зразки заяв

 

У кожному з розділів є перелік основних тем із відповідями та посилання на відповідні нормативно-правові акти та зразки актуальних заяв. В особистому кабінеті користувач може зберігати необхідну інформацію та документи. Також через програму звернутися безпосередньо на гарячу лінію ГО "ДонбасSOS".

"Відстежуємо актуальні зміни у законодавстві, постійно оновлюємо інформацію. Обов'язково повідомляємо про це наших користувачів - на телефон у форматі push-повідомлень приходять короткі СМС про зміни та на що варто звернути увагу. Це дуже зручно, бо людині не потрібно витрачати свій час на гортання інтернету і пошук останньої важливої інформації", - вважає Демешко.

Мобільний додаток "Твоє право" безкоштовно можна завантажити в телефон на операційну систему iOS і Android.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ