Підтримати нас

Аграрії з прифронтових територій, зокрема Херсонщини, можуть безкоштовно отримати міндобрива

11 червня 2024 17:22
222
Поширити:
Фото: aleksandarlittlewolf/Freepik

Для польових робіт в сезоні 2024-2025 років понад 3 тисячі 300 українських агровиробників із прифронтових та деокупованих областей отримають безплатні мінеральні добрива від Уряду США в межах ініціативи AGRI-Україна.

Про це йдеться на Урядовому порталі.

Українським агровиробникам передадуть загалом 6 тисяч 600 тонн добрив. Кожен учасник зможе отримати до 2 тонн добрива карбамід.

Заявки прийматимуть з 11 по 25 червня 2024 року, або до закінчення обсягів допомоги.

Зареєструватись потрібно у Державному аграрному реєстрі (ДАР), у розділі “Доступні програми”. Назва програми: “USAID АГРО карбамід під зернові та олійні в сезоні 2024-25 рр. для постраждалих від військових дій областей.”

Щоб отримати допомогу агровиробник повинен бути з Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Запорізької, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей (за винятком тимчасово окупованих територій).

Також необхідно:

  • мати в обробітку від 5 до 500 гектарів у вищезгаданих областях;
  • вирощувати зернові або олійні культури;
  • бути зареєстрованим як юридична особа або фізична особа-підприємець, зокрема, як сімейне фермерське господарство.
“Погоджені заявники, які обробляють від 5 до 25 гектарів землі (власна та орендована), отримають по одній тонні добрива. Ті, хто обробляють від 25 до 500 га – по 2 тонни. Очікується, що допомога буде використана для внесення під зернові та олійні культури врожаю 2025 року”, – пише Урядовий портал.
  • Постачальник аналітики супутникових зображень на основі штучного інтелекту надає безплатний доступ до своєї платформи EOSDA Crop Monitoring для українських фермерів та агробізнесів.
  • З травня розпочали приймати заявки на окрему державну субсидію для аграріїв у розмірі 8 тис. грн на 1 га. Ця субсидія призначена для підтримки фермерів із деокупованих територій та територій, де завершені бойові дії. Отримати субсидію зможуть і товаровиробники з окремих територій Херсонської області – власники чи користувачі земель сільськогосподарського призначення до 120 га.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів