Підтримати нас

Новий рік – нові тарифи

Vgoru
29 грудня 2011
Поширити:


Новий рік принесе Херсону підвищення тарифів на комунальні послуги. У Херсоні з 1 січня наступного року тарифи на комунальні послуги зростуть на 30-40%. Виконавчий комітет міськради 20 грудня більшістю голосів затвердив рішення про підвищення тарифів на обслуговування багатоквартирних будинків комунальної форми власності та їх прибудинкової території (квартплата).
Також виконкомом затверджено новий перелік комунальних послуг, що надаватимуться експлуатаційними підприємствами (ЖЕКами). Відповідно до рішення міськвиконкому, нові тарифи у Херсоні нараховуватимуться вже з 1 січня.
Пославшись на проведені громадські слухання, виконком провів цим рішенням, як зазначається в повідомленні прес-служби мерії обласного центру, "оптимізацію тарифів". У цілому, на думку мерії Херсона, тарифи на житлово-комунальні послуги змінюються на 30-40% у бік їх збільшення. "Так, сьогодні в місті діють тарифи в розмірі від 0,62 грн. (мінімальний) до 1,68 грн. (максимальний) за 1 м. кв. загальної площі. Одночасно з 1 січня 2012 року в 53 житлових будинках він зменшиться порівняно з тим, що діє. За розрахунками, проведеними відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 01.06.2011 № 869, в середньому щодо херсонських будинків тариф становитиме від 1,51 грн. (мінімальний) до 3 грн. (максимальний) за 1 м. кв. загальної площі", – йдеться у повідомленні прес-служби мерії Херсона.
Однак кількість будинків, в яких зменшаться тарифи, становить лише 2% від всього житлового фонду міста! Про це чиновники мерії воліють зайвий раз не згадувати.
Крім того, в повідомленні прес-служби мерії Херсона наводиться порівняльна таблиця тарифів із аналогічними розцінками за комунальні послуги в інших обласних центрах країни, де ці тарифи вищі – Черкаси, Вінниця, Луцьк, Житомир. Але в таблиці не вказуються обласні центри, де тарифи нижчі за херсонські – Миколаїв, Суми, Чернігів.
Також при обговоренні списку комунальних послуг на засіданні міськвиконкому відзначили: після проведення громадських слухань з обов'язкових послуг виключено прибирання підвалів, технічних поверхів і дахів, обслуговування систем диспетчеризації, полив дворів, клумб і газонів, експлуатація номерних знаків на будинках. Зазначені послуги мешканці можуть замовити в ЖЕКу і сплачувати додатково.
Про те, як проводилися так звані слухання, що були дуже схожими на гру в наперстки, ми вже писали 8 грудня у статті "Сеанс черной магии в Днепровском райсовете". Проти прийнятого міськвиконкомом міськради рішення різко виступив ряд громадських організацій і опозиційних політичних сил.
ОСТАННІ НОВИНИ