Підтримати нас

Депутати хочуть їздити за кордон

Vgoru
27 грудня 2006
Поширити:


Наталя Мельникова
Депутати хочуть їздити за кордон
На черговій сесії депутати міськради затвердили кошторис видатків на забезпечення своєї діяльності наступного року. Спочатку планувалося, що для цього вистачить 92 тис. гривень. Але бюджетна комісія рекомендувала збільшити витрати на відрядження на 30 тис., а на навчання й семінари – на 70 тис. гривень.
Бажання навчатися виявила й комісія з питань торгівлі. Керівник фракції Партії регіонів Світлана Корнилова заявила: коли мер їде у відрядження за кордон, то йому витрати відшкодовує бюджет, а як він запросить із собою когось із депутатів, то не з власної ж кишені тому платити... Депкорпус погодився.

Бій за «комуналку»
Комунальні проблеми, як завжди, викликають найгостріші дебати. Цього разу депутати погодилися прийняти в комунальну власність територіальної громади 57 гуртожитків ХБК, кілька відомчих будинків, а також дали попередню згоду взяти на баланс ТЕЦ. 4 проекти рішень щодо створення 4-х нових комунальних ЖЕКів (“Центр”, “Таврійський”, “Дніпровський” та “Дніпровський-ХБК”), які мер вніс у терміновому порядку, теж набрали необхідну кількість голосів для затвердження. Тепер у бюджеті треба передбачити 200 тис. гривень для внесення по 50 тис. у статутний фонд кожного ЖЕКу, а потім сподіватися, що саме ці ЖЕКи виграють конкурс на обслуговування житлофонду і що працюватимуть вони чесно. Цікаво, а якщо не виграють? Чи конкурсу не буде, а лише його видимість? До того ж, мер зізнався, що нинішні тарифи не узгоджені з усіма контролюючими органами...
Співпрацювати всі ЖЕКи тепер мають із СЄЗом, яким невдоволена облрада й частина міських депутатів. Та проголосувати за створення тимчасової контрольної комісії, яка б перевірила СЄЗ, не змогли, хоча для цього за законом потрібно лише 26 голосів. Бо із підрахунком стався казус. За пропозицію по питанню комісії ніби проголосувати поіменно 13 людей. Хоча, за спостереженнями журналістів, піднятих рук було більше. Сергій Кириченко поставив під сумнів ці результати, і голова лічильної комісії Віталій Богданов зізнався: один ряд не встигли порахувати... Але, щоб проголосувати ще раз, треба поставити питання про переголосування на голосування! Міський голова попросив підняти руки тих, хто за переголосування. Таких набралося 33. Отже, переголосовувати не будуть, питання не пройшло, комісію не створили. Правда, юрист Сергій Кириченко і на таку маніпуляцію знайшов правову норму. Він каже, що раз 33 депутатів хотіли ще раз голосувати за комісію, то їхніх голосів вистачило б для її створення, тобто, фактично комісія набрала необхідну кількість голосів “за”. На цій підставі він сподівається примусити Володимира Сальдо підписати документ про створення комісії.

Партійці отримають землю
Обласна організація Партії регіонів збирається побудувати свій офіс на розі Московської та вулиці 295-ї Гвардійської дивізії. Дозвіл збирати матеріали для попереднього узгодження місця розташування об’єкту на площі 660 кв. метрів дала міськрада. Взагалі всі земельні питання на сесії проголосували, так би мовити, пакетом. За словами голови постійної комісії з питань містобудування та регулювання земельних відносин В’ячеслава Сіганевича, який нещодавно вийшов із фракції Регіонів і створив депутатську групу “Південний регіон”, він запропонував кожній політичній силі обрати ділянку. Він вважає, що колеги по міському депкорпусу мають підтримати виділення землі партіям, які захочуть будувати. Представники ж БЮТ заявили, що їм ніхто нічого не пропонував. Тим же самим рішенням міськради іще один представник Партії Регіонів отримав дозвіл оформлювати земельну ділянку – 1 гектар землі для Співдружності працездатних інвалідів, очолюваної тепер вже нардепом від Регіонів Олексієм Журавком. На вулиці Блюхера розмістять будинок для інвалідів: у 2005 році СІПІ придбала там недобудову.
ОСТАННІ НОВИНИ