Підтримати нас

Загиблому в зоні ООС Руслану Шпинді встановили меморіальну дошку на Херсонщині

Автор статті
14 березня 2020 14:05
694
Поширити:

У Нововоронцовській школі №1 відкрили меморіальну дошку військовослужбовцю 79-ої окремої десантно-штурмової бригади Руслану Шпинді, який загинув у липні 2017-го року в ході проведення навчань.

2014-го року Руслан Шпинда пішов добровольцем. Вважав, своїм обов'язком, захищати Батькіщину. Після демобілізації, 2016-го чоловік вирішив знов повернутися на фронт, - розповіла нам вдова Руслана Шпинди Людмила Шпинда:

"Наш батько був патріотом. 2014-го пішов добровольцем, а в 2016-му році я пішла за ним. Ми разом пішли у 79-ту механізовану бригаду. Місяць прослужив і загинув. Я прослужила ще трішки після нього, потім повернулась додому з Миколаєва. Живемо разом із дітьми. Ми ним пишаємося. Діти його пам’ятають. Ми вдячні волонтерам, усім людям, які допомогли нам встановити цю меморіальну дошку. 79-ій бригаді також за поховання. Усім ми вдячні, що його пам'ятають, не забувають".

Голова ГО "Об’єднання учасників АТО Нововоронцовського району" Дмитро Старушкевич знав загиблого бійця:

"Я його знаю дуже давно. Змалечку він проживав поруч зі мною. Знаю його як людину-патріота, який з перших днів війни самостійно пішов до військового комісаріату і записався у добровольці. Після цього пішов служити. Службу він свою проходив у 28-ій окремій механізованій бригаді. Повністю проходив службу там. Коли демобілізувався, тут проживав у Нововоронцовці. Постійно, коли ми з ним бачились, він у захваті розповідав про те, як захищав незалежну Україну, як він відстоював її суверенітет".

"Був кмітливим, сміливим хлопцем. Мав гарні організаторські здібності. Ніколи Руслан не стояв осторонь, коли вирішували у класі якісь питання. Завжди був активним, пропонував шляхи вирішення. Дійсно, людина була доброї вдачі. Він користувався авторитетом серед своїх однолітків", - так Руслана Шпинду згадує його перша Ірина Сащенко:

"На той час, ми мали три класи. Серед цих класів він був лідером. Хлопець був дуже сміливий, гарний. Поважали його. Був першим помічником вчителя. Був дуже гарним спортсменом, завжди брав участь у змаганнях, сумлінно до цього готувався".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ