Підтримати нас

З потеплінням херсонці вийшли рибалити

Автор статті
18 лютого 2020 15:00
653
Поширити:

На набережній Дніпра біля парку Слави у Херсоні за теплої погоди щодня збирається багато людей.

У Херсоні сонячно, зранку був мороз, ближче до обіду температура піднялася майже на десять градусів, тому сидіти біля води не холодно - говорять херсонські рибалки.

На набережній біля Вічного Вогню херсонські рибалки намагаються ловити рибу, але вилов сьогодні не дуже хороший, кілька днів тому було краще – говорять чоловіки.

Сергій Чепинога на березі з самого ранку:

“Давно стою, півдня, насмажити вистачить. Це справа випадку, тут вона не дуже ловиться, звичайно на кригу ходили, а зараз криги немає. На опариша ловимо, і на кукурудзу – але це наприкінці літа та восени короп ловиться. На хліб ловили на Ушакова карасів”.

Петро на набережній десять хвилин, встиг упіймати першу рибину:

“Вона тут зазвичай є, просто зараз тепло, риба грається, можливо, тому не дуже ловиться. Я люблю рибалити, але тут не часто буваю. Не вистачає часу на це, робота заважає. Ось густиру одну піймав”.

Олександр говорить, могла б клювати краще, якби не вітер:

“Воно клює або перед морозом, або коли відлига. І ось зараз день-два і буде краще клювати. Ловимо тарань, густиру”.

За кілька годин температура підвищилася, клювати риба стала краще і рибалок на березі побільшало. За словами завідувача кафедри водних біоресурсів аграрно-економічного університету Павла Кутіщева, цього року через теплу зиму риба більш активна та виходить на мілководні ділянки:

"Викликає подив те, що це відбувається у лютому. Але зважаючи на теплі зими, які пішли в останні роки, це і не дивно. Взагалі клімат змінюється, а для нашого регіону нашими вченими було встановлено, що температура підвищилася на два градуси. Для нас цей показник практично не відчутний, а для екосистеми в цілому – це вагомий показник. Наша кафедра займається дослідженнями саме негативних впливів від підвищення температури у зимовий період”.

Коливання температур можна простежити за графіком, - говорить Павло Кутіщев. Зараз у лютому температура води - чотири градуси тепла. Ймовірно, що риба раніше піде на нерест, а звідси і заборону на вилов риби можуть розпочати раніше квітня, - продовжує чоловік.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ