Підтримати нас

ЄБРР приймає від українців заявки на отримання Літературної премії

Автор статті
05 листопада 2020 12:00
989
Поширити:

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) спільно з Британською Радою розпочав приймання заявок на Літературну премію.

Вона відзначає художні твори, перекладені англійською з мов країн, де є представництва ЄБРР. Це може бути переклад з української чи мови меншин. Приймання заявок триває до 27 листопада.

Ця премія присвячена висвітленню багатства культур у регіонах, де працює банк: від центральної Європи до східного Середземномор’я, середньої Азії та північної Африки й охоплюють 38 країн (зокрема Україну).

Літературною премією ЄБРР-2021 нагородять як автора/-ку, так і перекладача/-ку художнього літературного твору (зокрема, збірки оповідань одного автора), написаного будь-якою з мов країн, де працює банк, та вперше перекладеного англійською мовою. Твір має бути виданий у період з 15 листопада 2019 р. по 31 грудня 2020 року.

Оригінальна мова твору може бути як офіційною мовою держави, так і однією з мов національних меншин. Автор повинен мати (зараз або в минулому) громадянство цієї держави.

Останній термін подання на премію - 27 листопада 2020 р. Деталі подання на літпремію та попередні переможці за посиланням: https://www.ebrd.com/ebrd-literature-prize.html

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ