Підтримати нас

Які аналізи потрібно здати, щоб вилікувати безпліддя

Автор статті
25 червня 2018 12:31
747
Поширити:

Безпліддя - не вирок, якщо вчасно почати лікування. Щоб дізнатися чи воно потрібно саме цій парі, вона має здати певні аналізи. Які саме розповів Мирослав Ксиндзюк, столичний гінеколог.

"Безплідним вважають шлюб, якщо вагітність не настає протягом року регулярного статевого життя. Це проблема не тільки жінки, а й чоловіка. Тому пере­віритися потрібно обом партнерам. Часто трапляється, що вони несумісні між собою. Організм жінки виробляв антитіла, які перешко­джають зачаттю", - переконує лікар.

Чоловік має здати спермограму в будь-якій лабораторії. Якщо є відхилення від норми, записатися на прийом до андролога й генетика. Гене­тичні аномалії можуть бути з боку дружини й чоловіка.

Жінка має зробити аналіз на статеві інфекції. Багато людей навіть не підозрюють про свої хронічні запалення. Вони можуть протікати безсимптомно. Наприклад, гонорея, герпес, хламідіоз і багато інших.

Жінці також потрібно перевірити вміст гормонів у крові.

Є ще один аналіз, який потрібно здати за кілька годин після сексу. Так визначають якість живих сперматозоїдів. Якщо їх замало чи багато, але мало рухливих, сперма не потрапляє в піхву в потрібній кількості.

Також потрібно перевірити щитоподібну залозу. Рівень її гормонів впливає на овуляцію. Тому, крім гінеколога, слід перевіритися і в ендокринолога. Пацієнтку направляють на УЗД щитоподібної залози.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ