Підтримати нас

Як живе Великокопанівська ОТГ: озеленення та власна кіностудія

Автор статті
30 липня 2020 02:21
927
Поширити:

Великокопанівська сільська об'єднана територіальна громада утворилася у 2016 році. До її складу входять 2 села (Великі Копані, Добросілля) та 1 селище (Абрикосівка).  Після створення ОТГ люди остаточно зрозуміли, що майбутнє  населених пунктів  залежить саме від них.

За 3 роки команда громади, крім власних зусиль, витрачених на забезпечення комфортного життя у громаді, залучила понад 10 млн гривень - це гранти, конкурси та інші ресурси.

Квітуча громада

В адміністративному центрі ОТГ – селі Великі Копані - висадили "Поле квітів". Місцеві жителі, підприємці та жителі  Олешок, Херсона й Одеси допомогли посадковим матеріалом, а жителі вулиці 8 Березня Великих Копанів, працівники КП «Великокопанівське» та сільської ради їх висадили.

Сільський голова Валентина Костенко дякує всім за активність:

- Минуло не так багато часу, як оголосили про збір посадкового матеріалу  для майбутнього "Поля квітів" у селі Великі Копані. Ми дуже вдячні кожному за допомогу, розуміння, за бажання зробити наше село кращим. Збір посадкового матеріалу триває. Нам дуже потрібні ромашки, півонії та лілії. Будемо дуже вдячні за кожен кущик. Дякуємо!

До озеленення ОТГ приєдналися працівники закладів та установ Абрикосівського старостинського округу. У селищі діє акція «Квітуча Абрикосівка». Тут уже висадили квіти поряд із селищним Будинком культури та біля пошти.

Власна кіностудія

Великокопанівська бібліотека для дітей отримала грантові гроші на створення власної кіностудії від «House of Europe».

Під час карантину був поданий проєкт «Бібліотечна відеостудія», у рамках якого заплановано створення відеофільмів про життя громади та односельців та проведення безкоштовних воркшопів з відеомонтажу, операторської роботи, написання сценаріїв та акторської майстерності.

За грантові кошти також  придбають комп'ютери й програмне забезпечення, які потрібні для роботи студії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ