Підтримати нас

Як в Каховці реалізують проєкти «Громадського бюджету»

Автор статті
01 серпня 2019 01:00
909
Поширити:

У Херсоні незабаром розпочнеться голосування за проєкти «Громадського бюджету».

Всього жителі Херсона подали 76 проектів, з них 32 – у галузі освіти, 13 – у галузі культури, спорту, охорони здоров’я, інформаційних технологій, дорожньої інфраструктури та 31 проект з питань капітального будівництва й благоустрою.

Але Херсон не перше місто в нашій області, де реалізується ця програма. У Каховці вона діє вже 2 роки і за цей час декілька проектів вже встигли реалізувати повністю або частково.

«Я люблю Каховку»

Першим з «Громадського бюджету- 2018» фінішував проект, завдяки якому 28 червня на набережній міста відкрили арт-об’єкт у вигляді об’ємного серця і великих літер «Я люблю Каховку». Крім того, до літер підключили підсвітку, яка буде спалахувати і гаснути кожен день разом з вуличним освітленням.

«Цей арт-об’єкт стане цікавим місцем для фотографування, центром відпочинку молоді, жителів міста та гостей”, – зазначила авторка проекту Анна Садова.

Happy-сквер

На завершальній стадії перебуває ще один проект-переможець «Громадського бюджету- 2018» - «Happy-сквер: діти, молодь, спілкування, комфорт». За бюджетні гроші між будівлею Укрпошти та кінотеатром ім. Блюхера облаштували сквер як зону відпочинку для каховчан, особливо дітей, молоді та батьків з малюками.

Так реалізацію проекту бачили його автори.

У рамках проекту встановили 8 лавок, запустили освітлення і вивезли сміття, але роботи ще тривають.

Процес встановлення лавок.

Також 24 липня вихованці місцевої арт студії долучилися до художнього оформлення скверу.

«Кожен художник обрав той смайлик, що до вподоби, і "поселив" його на обраній лавочці», - пише на своїй сторінці у Фейсбук авторка проекту Оксана Мігас.

Також проектом передбачено встановлення інсталяції у вигляді великого триколісного велосипеда.

Безкоштовний контактний міні-зоопарк

На День захисту тварин, 4 жовтня, планують відкрити контактний міні-зоопарк на базі Станції юних натуралістів (СЮН), проект якого переміг також у 2018 році.

Тут усі охочі зможуть заприязнитися з тваринами, нагодувати їх та потримати на руках. У зоопарку будуть мешкати єноти, носухи, фретки, шиншили, декоративні кролики, морські свинки та африканські їжачки.

«Наш контактний зоопарк для тих, хто піклується про розвиток і виховання своїх дітей. Адже ті діти, які виросли в міських умовах, хочуть більше дізнатися про природу і відчути багато позитивних емоцій, вивчаючи її. Наші тварини стануть джерелом перших знань про природу, спілкування з ними допоможе в розвитку дбайливого і турботливого ставлення до тваринного світу в цілому», – зазначає авторка Ірина Філоненко в описі проекту.

Як повідомила на своїй сторінці у Фейсбук директорка СЮН Ольга Радіонова, уже закуплені і встановлені морозильні камери для зберігання корму та вентиляційна система.

Доступний спорт

Наприкінці 2017 року був реалізований перший проект, що здобув перемогу у 2017 році - "Велика Куликовська 92 - спортивна". Мешканців багатоповерхівок заохочують до занять спортом,  створивши спортивний майданчик між будинками по вул. Велика Куликовська 92 і 76.

Авторка проекту і глава ОСББ Ірина Салтикова повідомила, що у дворі встановили 10 тренажерів і стіл для шахів. Після реалізації проекту роботи з благоустрою продовжилися, на початку 2018 року  встановлено відеоспостереження та зроблено освітлення.

А от про що мріють мешканці Херсона - можна подивитися на сайті «Громадський Проект Херсон».

Нагадуємо, голосування розпочнеться з 2 вересня. Про те, як можна буде проголосувати онлайн, докладніше читайте за посиланням.

*Інформаційна та промоційна кампанії Громадський бюджет Херсон на 2019 рік проводяться громадською організацією «ІРЦ Правовий простір», громадською організацією «Глобальний погляд», благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров’я» та Онлайн газетою «Вгору» за підтримки Херсонської Міської ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ