Підтримати нас

Як працює РАЦС в умовах карантину

Автор статті
27 березня 2020 04:30
1,178
Поширити:

У зв’язку з карантином, який діє в Україні з 12 березня, Херсонський міський відділ Державної реєстрації актів цивільного стану (РАЦС) змінив умови прийому громадян.

Але, як повідомила очільниця центрального РАЦСу Людмила Поживічко, графік роботи не змінився:

 «Працюємо як і працювали, але трохи обмежили прийом громадян: до приміщення відділу пускаємо лише по одній людині. Графік роботи з 9 до 18 години кожного дня».

Головний вхід -  закрито, громадян приймають зі службового входу, щоб потрапити туди треба подзвонити у дзвінок.

«Людина дзвонить, ми виходимо, залежно від питання кожен спеціаліст за своїм напрямком: державна реєстрація народження, державна реєстрація смерті, видача повторних документів, складає заяву і опрацьовує її. Ми беремо номер телефону і повідомляємо, коли документи можна забрати», - розповіла пані Людмила.

Чи одружуються під час карантину

Як розповіла головна спеціалістка Херсонського міського відділу Державної реєстрації актів цивільного стану Валерія Шкарупа, загалом з 13 березня до кінця карантину - 3 квітня (у середу, 25 березня, карантин продовжили до 24 квітня) було заплановано 16 шлюбів. З них - 8 відбулися. Дві церемонії перенесли на травень, ще одна пара перенесла дату через те, що не змогла виїхати з Польщі.

«Всі пари, які подали заяви до 13 березня і не хочуть переносити, або скасовувати одруження, можуть зареєструвати шлюб. Все залежить від бажання. Більшість пар, які хочуть урочисті церемонії, щоб приїхали гості, родичі з різних міст - переносять на інші дати свої весілля. Ті ж, які хочуть просто прийти розписатися та отримати свідоцтво, залишають ці дати. Приходять лише з батьками і найближчими друзями, бо ми попереджаємо про обмеження у кількості людей», - каже пані Валерія.

Також херсонці мають можливість зареєструвати шлюб за спрощеною процедурою в рамках проєкту Міністерства юстиції «Шлюб за добу» і розписатися протягом дня. За період карантину дві пари виявили бажання скористалися цією послугою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ