Підтримати нас

Як отримати субсидію, коли прописано багато родичів

Автор статті
24 листопада 2018 05:07
680
Поширити:

Стало відомо, як українці можуть отримати знижку від держави на оплату комуналки, не виписуючи при цьому членів своєї родини з житла.

Пр це детально пояснили представники в Мінсоцполітики, - передає znaj.ua.

Тепер, щоб отримати пільги, не потрібно виписувати родичів. які з вами не проживають. Але потрібно надати необхідні довідки про місце фактичного продивання цих членів родини.

"У випадках, коли хтось із членів домогосподарства зареєстрований за місцем проживання, але знаходиться за кордоном, береться довідка з країни-проживання, що він там працює офіційно і платить внески до Пенсійного фонду тієї країни, ми беремо до уваги цю довідку і тоді призначаємо субсидію. Якщо вчиться – не потрібно, там дається довідка про те, що людина вчиться. Якщо людина вчиться або у відрядженні – це виняток, при яких навіть без довідки ми можемо призначити субсидію", – йдеться в повідомленні.

Однак, якщо родич перебуває за кордоном нелегально, такі випадки не врахуються.

 "Якщо людина працює нелегально, тоді він повинен заплатити тут ЄСВ за 3 місяці, це близько 2400 грн, і потім отримати право домогосподарства на субсидію", – відзначили в міністерстві.

 

На нинійшній опалювальний сезон бюджету України передбачає виділити близько 55,1 мільярда гривень компенсацію місцевим бюджетам витрат на виділення енаселенню пільг на оплату компослуг.

Також додамо, що у 2019 відбудеться три етапи монетизації субсидій. До того ж, почати цей процес повинні вже з початку 2019 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ