Підтримати нас

Як навчатимуть під час війни. Що передбачає наказ Міносвіти

Vgoru
Автор статті
29 березня 2022 10:11
959
Поширити:

Згідно з наказом №274  Міністерства освіти і науки від 28 березня, школярам дозволили продовжувати навчатися в тих містах, куди вони переїхали через бойові дії. А вчителям будуть виплачувати зарплати незалежно від того, чи працюють школи.

 

У наказі вказана процедура, за якою можна продовжити навчання в інших містах. Для цього батькам чи одному з них, опікунам або родичам учня слід подати заяву до освітнього закладу в будь-якій доступній формі. Також внутрішньо переміщені школярі, супровідні їх особи та вчителі можуть подати заяву про надання їм житла у гуртожитках та пансіонах, за необхідності — з харчуванням. У Міносвіти також уточнили: заяви про продовження навчання можна подавати без будь-яких додаткових документів, адже під час війни їх може не бути фізично. 

Крім того, передбачає наказ, учителям шкіл, які тимчасово перебувають "на простої" через бойові дії, повинні продовжувати платити зарплати. А освітнім закладам дозволили організовувати ту форму навчання, яку вважають найбезпечнішою.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ