Підтримати нас

Як Національний парк "Олешківські піски" виходить з карантину

Автор статті
02 червня 2020 11:00
832
Поширити:

Національний парк “Олешківські піски” зустрічає перших туристів. Уже зараз можна потрапити на територію парку, але поки що без супроводу екскурсоводів. 

З послабленням карантинних обмежень відкриваються громадські місця та запроваджуються нові умови прийому відвідувачів. Не виняток і природоохоронні об’єкти Херсонщини. Серед них  готується до туристичного буму національний парк “Олешківські піски”.

Там облаштовують нові туристичні стежки, сітку для гри у волейбол,  автопарковку та встановлюють фототочки для кращого орієнтування на місцевості, адже без цих знаків дуже легко загубитися в пісках. 

Про це повідомила провідний фахівець з екологічної освіти Національного парку “Олешківські піски” Юлія Сташенко

-Наразі вже підготовлено дві туристичних стежки протяжністю 2,2 км та 2,5 км, – каже фахівчиня.

Фото з Фейсбуку

Уже зараз можна потрапити на територію парку та насолодитися спогляданням піщаного масиву без супроводу екскурсоводів. Але  пропускають лише за умови   дотримання санітарно-гігієнічних норм, тобто в масках. Перед прогулянкою працівники інструктують, як поводитися   в пісках та на що звернути увагу.

Юлія вказує, що поки не знімуть усі карантинні обмеження, парк функціонувати у звичайному режимі не може. Тож дуже чекають на повний вихід з карантину. 

Фото з Фейсбуку

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ