Підтримати нас

Волонтерка показала, в яких жахливих умовах перебувають бійці на полігоні «Широкий Лан» на Миколаївщині

Автор статті
08 жовтня 2019 10:15
846
Поширити:

Волонтер Наталія Бреус показала, в яких жахливих умовах перебувають українські військовослужбовці на території 235 загальновійськового полігону «Широкий Лан» у Миколаївській області, де після осінніх дощів дороги перетворилися в розкисле болото, а вода затікає в намети. 

Бійці підрозділу проходять на полігоні останні приготування і злагодження дій перед виходом в зону Операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі.

Про те, як бійці готуються на полігоні, Бреус розповіла на своїй сторінці в Facebook, передає "Центр журналістських розслідувань".

«SOS! Ми тонемо в болоті! Прийшла осінь з дощами і знову стає питання про полігон на Широкому Лані, знову тонуть в болоті чоботи, бруд по коліна. Йшов шостий рік війни, один з найбільших полігонів України, на якому проходять останні приготування і злагодження дій бійці перед виходом на ООС. Радості – повні чоботи … Терміново шукаємо для своїх хлопців палети, щоб якось захистити вхід в намети від води і зробити мінімальні умови в цьому хаосі», – написала волонтер.

Вона нагадала, що представники командування Збройних Сил обіцяли поліпшити умови на полігоні, але цього так і не було зроблено.

«Одна назва Широкий Лан викликає у хлопців оскому, при думці, що туди потрібно заходити, а тим більше восени або взимку», – додала Бреус.

У коментарях до посту волонтера, колишні і нинішні військовослужбовці пишуть, що умови на полігоні для проживання з року в рік не змінюються, хоча Міноборони України рапортує про масштабне будівництво бригадного табірного військового містечка та гуртожитків поліпшеного типу для військовослужбовців-контрактників на «Широкому Лані».

Фото: Facebook Наталья Бреус

В кінці вересня 2019 року Міноборони України повідомило у відповідь на запит видання InfoResist, що сума витрачених коштів на будівництво табірного містечка на території полігону «Широкий лан» становить 308,77 млн ​​грн. У документі вказувалося, що на сьогоднішній день будівельна готовність першого пускового комплексу, який включає в себе будівництво 11 казарм, становить 75%. Будівельні роботи планується завершити до кінця 2019 року.

При цьому в травні 2018 року президент Петро Порошенко заявляв, що табірне містечко на полігоні планують відкрити вже в поточному році.

Нагадаємо:

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ