Підтримати нас

Влітку через Херсон додатково проходитимуть щонайменше шість додаткових поїздів. Інфографіка

Автор статті
14 травня 2021 14:59
2,153
Поширити:

В очікуванні літа та сезону масового відпочинку Укрзалізниця вже запланувала шість додаткових потягів через станцію Херсон. Розкладу руху трьох постійних пар поїздів, для яких Херсон кінцева зупинка, - зміни не торкнулися. Однак графік транзитного Миколаїв-Харків у серпні буде іншим.

Отже, так само будуть щоденно курсувати два потяги до столиці та у зворотному напрямку:  №102 Херсон-Київ й №№ 766/765 Інтерсіті “Столичний експрес”, також потяг на Львів у звичний час відправлятиметься по парних, а зі Львова - по непарних. 

Але до них приєднаються ще дві можливості у тому ж напрямку: просто "Столичний експрес" та потяг, який з’єднає нас з Ужгородом.

№ 767/768 “Столичний експрес” почне курсувати з 19 червня. Відправлення з Херсона о 05:26, прибуватиме до Києва о 13:27, у зворотному напрямку відправлення о 14:15, з прибуттям на кінцеву о 22:13. У червні його пустять 19,20,26,27 та 28-го. Починаючи з 3 липня по 30 серпня, експрес з Києва буде ходити щоденно, крім вівторка, а з Херсона -  щоденно, крім середи. 

№5/6 Ужгород-Херсон (через Львів) вирушить 18 червня о 16:02, й курсуватиме до 4 вересня по парних, прибуття у Херсон - о 14:02. У зворотному напрямку відправлятиметься по непарних о 15:10 з 19 червня по 5 вересня включно (кінцева - 13:30). 

Що стосується руху транзитних потягів, то він зазнав значних змін. 

На початку травня Укрзалізниця вже запустила №134 Миколаїв-Рахів, який з'єднав південь, центр та захід країни (бо рухається через Херсон, Апостолове, Кривий Ріг, Білу Церкву, Львів тощо). Він по парних/непарних курсуватиме до кінця літа. Але три дні у серпні, за тиждень до Дня Незалежності, цей маршрут не досягатиме Рахова, а закінчиться та почнеться у зворотному напрямку в Івано-Франківську.

Також влітку й майже до середини вересня через Херсон ходитимуть додаткові щоденний № 298 Київ-Миколаїв;  №187/188 Ковель-Миколаїв  (відправленням через день);  відновлено поїзд №141/142 Маріуполь – Одеса, він також курсуватиме через день, але довше - до кінця жовтня. 

Ще потяг № 251/252 Миколаїв-Харків працюватиме у червні, липні та вересні   по непарних, а у серпні - по парних. Відповідно у зворотному напрямку відправлятиметься наступного дня, тобто у серпні - по непарних.

Наразі пасажироперевезення залізницею відбуваються за запланованим графіком, немає жодних карантинних обмежень. Крім того, Укрзалізниця веде перемовини про відновлення міжнародного сполучення. І закликає дотримуватися маскового режиму в дорозі, ретельно мити руки та утриматися від подорожей, якщо погано почуваєтеся. 

Розклад руху по станції Херсон:

Фото з архіву "Вгору"

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ