Підтримати нас

Влада готує для херсонських моряків неприємний сюрприз

Автор статті
28 жовтня 2020 14:04
918
Поширити:

Нелегкі часи переживають моряки Херсонщини, якими завжди славилася наша земля.

Мало того, що через тривалий карантин вони змушені багато місяців проводити або на самоізоляції на своїх судах, або, навпаки - на березі, при цьому не отримуючи потом і кров'ю зароблені гроші. Так тепер прийшла ще і нова, несподівана своєю неприємністю ініціатива з боку української влади. Зокрема, за словами голови Державної податкової служби Олексія Любченка, українські заробітчани (у тому числі, звісно, й моряки) зобов'язані платити податки на батьківщині. При цьому, зазначимо, ті ж моряки й на чужині сплачують величезні податки місцевим податківцям!

В інтерв'ю виданню «Новий час» Олексій Любченко «ошелешив» населення країни заявою про те, що громадяни України, які вирушають заробляти в інші країни, повинні сплачувати податки і оформляти декларації.

"З 12 мільярдів доларів, які надходять в Україну від тих людей, які виїхали працювати за кордон, всього 11 мільярдів гривень, тобто в 30 разів менше, - задекларовані. Тож 100% повинні всі подати декларацію", - заявив Любченко. 

Про ставку оподаткування і способи примусу заробітчан до оплати належних податків Олексій Любченко не розповів. 

Зараз в Україні діє наступна ставка оподаткування: 18% податок на доходи фізичних осіб та 1,5% - військовий збір. Отже, цілком імовірно, що заробітчанам доведеться «поділитися» з державою одразу п'ятою частиною від своєї зарплати, добутої нелегкою працею. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ