Підтримати нас

Вікторія Спартц знову звернулася з листом до президента США

Vgoru
Автор статті
28 липня 2022 06:42
1,301
Поширити:

Перша політикиня українського походження Вікторія Спартц, яка увійшла до Палати представників Конгресу США, звернулася зі ще одним листом до Джозефа Байдена. 

Текст опублікований на її сайті.

У попередньому листі конгресвумен від штату Індіана, зокрема, звертала увагу американського президента на нагальність перевірки «російських зв’язків» очільника Офісу президента України Андрія Єрмака. Чимало аналітиків тоді в один голос говорили, що Вікторія Спартц на своїй посаді отримує інформацію розвідувальних служб США, тож такі підозри не могли виникнути безпідставно.

Минав час, в Україні не зважувалися конструктивно відреагувати на заяву Спартц. Хіба що спробували вихлюпнути на неї цілий потік образ. Скажімо, радник того ж Єрмака Тимофій Милованов так висловився про Спартц: «неетичне політичне чудовисько» та «брехлива цинічна політична тварина».

Й ось новий лист до президента США, де йдеться про «додаткове занепокоєння навколо голови адміністрації президента України Андрія Єрмака». Вікторія Спартц закликає адміністрацію Байдена створити спільну оперативну групу в Міноборони для реалізації узгодженої стратегії, належного нагляду за критичною інфраструктурою та впорядкованої логістики летальної допомоги.

«Відсутність призначення антикорупційного прокурора, занепокоєння, висловлені нашими військовими та оборонними підрядниками, а також деякими союзниками по НАТО, викликають занепокоєння щодо національної безпеки та вимагають належної уваги з боку адміністрації Байдена», — пише Спартц у новому листі до Байдена.

Вона заявила, що «дуже розчарована відсутністю чіткої стратегії та рішучих дій» від адміністрації Байдена щодо України. Конгресвумен розкритикувала затримку з призначенням очільника САП, а також пригадала про звільнення Ірини Венедіктової з посади генпрокурора.

«Під останнім тиском Київ нарешті дійшов до призначення Олександра Клименка очільником САП, призначення якого майже два роки гальмував Олег Татаров, призначенець Єрмака. Хоча, цей процес ще не завершено і він потребує додаткових заходів з боку генпрокурора. Київ також нещодавно звільнив Ірину Венедіктову з посади генпрокурора. Схоже, Єрмак може спробувати призначити (вже призначив, ред.) генерального прокурора через парламентську більшість Зеленського, що фактично могло б саботувати роботу Клименка», – написала конгресвумен.

Крім того, вона переконана, що «прикладом зловживання владою є нещодавнє видання таємних наказів про скасування українського громадянства без належної процедури».

«Геннадія Корбана, голову міського штабу територіальної оборони Дніпра, з яким я мала коротку зустріч у Дніпрі, таємним наказом позбавили громадянства та заборонили в’їзд в Україну», – заявила конгресвумен.

Також, як стверджує Спартц, одна з проблем була порушена ліцензованим оборонним підрядником США, який висловив важливу стурбованість заступником міністра оборони України, призначеним Єрмаком у квітні, Денисом Шараповим.

«Пан Шарапов – бізнес-партнер Андрія Єрмака, Борис Єрмак (батько Андрія Єрмака, який звільнився з ФСБ Росії) та громадянина Росії Рахаміма Емануїлова, який раніше мав зв’язки з Іраном і Афганістаном, а також поточні зв’язки з Владіміром Путіним», – йдеться в листі Спартц.

Як на цей раз зреагує президент Зеленський – сказати важко. Але зрозуміло одне: подальше вигороджування очільника дуже дивної української владної структури, створеної саме під Єрмака, загрожує нашій співпраці зі США в критично важливий для України час.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ