Підтримати нас

Відкриття “мостопереходу століття” у Херсоні знову відтермінували

Автор статті
20 квітня 2021 15:04
1,347
Поширити:

"Мостопереходу в Херсоні - бути!". Цю фразу містяни і гості обласного центру за останні чи не десять років чули не раз.

Звучала вона з вуст депутатів, будівельників, чиновників (у тому числі чули ми ці слова від цілої низки голів обласної державної адміністрації, які змінювали один одного). Черговий керівник ОДА Сергій Козир озвучив сакраментальне словосполучення буквально днями.

Тим часом у херсонців з кожним роком ставало все менше віри цим обіцянкам: адже кожного разу "остаточна" дата введення в експлуатацію об'єкта відкладалася. Не став винятком і рік 2021-й.

Як відомо, ще в серпні минулого року президент Володимир Зеленський, який побував на будівництві мостопереходу ХБК-Таврійський, грізно зажадав від керівництва області здати роботи до першого травня поточного року. Тодішній глава ХОДА Юрій Гусєв "взяв під козирок" і клятвенно запевнив, що будівельники вкладуться саме до цього терміну. І дійсно, певні зрушення спочатку намітилися: головний підрядник, компанія "Укратоменергобуд", бадьоро взявся за справу. Але вже до кінця минулого року процес знову забуксував, а на початку цього будівництво не раз брало паузу.

Причини називають різні. По-перше, це коригування проєкту з урахуванням більш сучасних рішень. По-друге - очікування надходження грошей для організації тендеру. По-третє - несприятливі погодні умови. Загалом, як славнозвісному “поганому танцюристу”, забудовникам постійно щось заважає.

Будівництво регулярно відвідують різні можновладці, і навіть "інфраструктурні блогери» не обділяють його увагою. 

Вчора, 19 квітня, до мостопереходу прибув черговий десант. Очолив експедицію нинішній керівник "Укроборонпрому" Юрій Гусєв, який, схоже, не залишає намір з "будівництвом століття". До нього приєдналися Сергій Козир та кілька депутатів Верховної Ради, включаючи главу фракції "Слуга народу" Давида Арахамію.

Всі вони в черговий раз запевнили, що об'єкт обов'язково буде зданий. У всякому разі, його перша черга. Але тільки от не до першого травня, а тепер вже до Дня Незалежності (не уточнили лише, в якому році це станеться).

Крім того, чиновники розповіли, що почнеться і будівництво другої черги, але на це, як вже бувало, необхідно "добро" від народних депутатів, які повинні виділити ще 350 мільйонів гривень на "херсонського левіафана".

Звісно, можливо, ми нарешті дочекаємося довгоочікуваного перерізання червоної стрічки на мостопереході вже в цьому році. Але багатьох не покидають тривожні думки: а чи не ведуться роботи похапцем, щоб тільки догодити президенту й іншим? Адже зайвий поспіх часом може бути навіть шкідливішим, аніж затяжний процес.

Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ