Підтримати нас

Відеофіксація на дорогах: названа дата, коли почнуть штрафувати за порушення ПДР

Автор статті
08 жовтня 2018 15:32
628
Поширити:
 

Сьогодні в Україні стартує фото- і відеофіксація порушень правил дорожнього руху (ПДР), але до 15 жовтня водіїв-порушників не штрафуватимуть. Поки йде тестовий режим. Про це на брифінгу розповів заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передає Українська правда.

За його словами, правоохоронці намагаються стимулювати водіїв до зниження швидкості, особливо на небезпечних ділянках доріг. З 8 по 15 жовтня радари TruCAM для контролю швидкості працюватимуть в пілотному режимі, а потім підуть штрафи.

"Під час пілотного періоду штрафування не буде. Будемо зупиняти транспортний засіб, попереджати водія, тому що це життя, перш за все, водія і також пасажирів. Мета саме превенція. Стандартна процедура: зупинка транспортного засобу, залучення водія. Якщо перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год – це штраф 255 гривень, більш ніж на 50 км/год – це 510 гривень", – сказав Білошицький.

Також він зазначив, що в уже встановлених радарах контролю швидкості є запобіжники проти можливих зловживань – у інспектора немає доступу до системи і не зможе видалити будь-які дані самостійно.

Заступник голови департаменту патрульної поліції підкреслив, що наступним кроком буде встановлення приладів вже в автомобілях патрульних.

"Наступним кроком буде запуск приладів, які будуть розміщені стаціонарно в службових авто – фінансування вже передбачено в дорожньому фонді. А ще наступним кроком буде впровадження системи автоматичної фіксації правопорушень", – підсумував Білошицький.

Відзначимо, з початку запуску фіксації порушення ПДР на дорогах в поліції розповіли, де встановлять камери  – опублікований список, де розміщуватимуться пристрої вимірювання швидкості TruCam. У Києві камери розмістять тільки в двох місцях: на проспекті Миколи Бажана та проспекті Перемоги. Найбільша кількість камер поки буде в Київській області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ