Підтримати нас

Верховна Рада вводить десятирічні контракти для військових пілотів

Автор статті
24 вересня 2019 04:33
853
Поширити:

Міністерство оборони не покидає ідеї насильно утримати льотний склад на військовій службі шляхом збільшення мінімального терміну контракту для військових пілотів до 10 років.

Відповідний законопроєкт №1227 сьогодні підтримали у першому читанні 275 нардепів, передає сайт "UMP".

Проєктом передбачається збільшити строк служби за контрактом для військових, які закінчили вищі військові навчальні заклади за спеціальностями льотного складу авіації вдвічі – з 5 до 10 років, з можливістю продовження на строк від 5 до 10 років.

За інформацією Міністерства оборони України на підготовку військового льотчика витрачається від 8 до 10 років, а також це потребує близько 320 мійльйонів гривень бюджетних коштів. Військове відомство наразі має проблеми із утриманням льотного складу на службі.

Нагадаємо, що вперше цей проєкт під № 9454 був зареєстрований ще у Верховній Раді минулого скликання 28 грудня 2018 року. Причому як тоді так і зараз питання контрактів військових пілотів не афішується під час його розгляду – основною метою зазначається вирішення проблеми призупинення служби дезертирам та деякі технічні правки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ