Підтримати нас

Вбивство лісового браконьєра: відбулося перше засідання суду

Автор статті
22 січня 2020 11:26
1,197
Поширити:

Сьогодні, 22 січня, в суді обирали запобіжний захід лісівнику Великопанівського лісомисливського господарства Віталію Григор’єву.

Нагадаємо, ввечері, 10 січня, під час рейду з охорони лісу Віталій Григор’єв  з напарником помітили чотирьох лісових браконьєрів, що незаконно випилювали деревину. Віталій намагався затримати порушників, та один з них заскочив у автомобіль і поїхав просто на лісівника. Після трьох попереджувальних пострілів вгору Григор’єв вистрілив по двигуну машини, намагаючись її зупинити, але випадково поцілив у браконьєра. Порушник помер на місці, а Григор’єв викликав поліцію та швидку допомогу.

Наразі слідством займається Державне бюро розслідувань. Лісівнику інкримінують ст. 118 Кримінального Кодексу України: «Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця» — карається виправними роботами на строк до двох років, або до трьох років обмеження волі, або до двох років позбавлення волі.

Група підтримка Віталія Григор’єва

Прокурор Володимир Коломієць клопотав щодо цілодобового домашнього арешту. Натомість  адвокатка лісівника Марина Єлисєєва наполягала на запобіжному заході у вигляді особистого зобов’язання для Віталія. Також Єлисєєва повідомила, що як директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Херсонській області, готова взяти лісівника на поруки, якщо суд задовольнить клопотання прокурора.

Суддя Галина Радченко підтримала сторону захисту, відпустивши Григор’єва під особисте зобов’язання.

Суддя Херсонського міського суду Галина Радченко

За словами Марини Єлисєєвої, вона впевнена, що лісівник зацікавлений допомагати слідству в розслідуванні справи:

"Віталію нема сенсу ховатися від правосуддя, у нього є сім’я, діти, — розповідає адвокатка. — Він сам зацікавлений у чесному та прозорому ході слідства. Крім того, Григор’єв проходить свідком по іншій кримінальній справі, відкритій проти лісових браконьєрів, тож має виїжджати до Голої Пристані та в лісництво".

На суд приїхали побратими Григор’єва з 93-ї бригади, прийшли активісти, волонтери, які його підтримують — всього близько 40 людей.

Завтра, 23 січня, відбудеться друге судове засідання, щодо відсторонення лісівника від займаної посади інженера лісомисливського господарства. Засідання призначене на 13:15 у Херсонському міському суді.

Віталій Григор’єв — колишній учасник АТО, захисник Донецького аеропорту. У 2015 році отримав тяжкі поранення, йому ледь не ампутували обидві ноги. Майже чотири з половиною роки пересувався на інвалідному візку, наразі ходить за допомогою милиць, біоімплантатів із загіпсованими ногами. З осені 2019 року працює у Великокопанівському лісомисливському господарстві.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ