Підтримати нас

В Україні реорганізують систему захисту свідків

Автор статті
15 липня 2021 14:01
727
Поширити:

Програма захисту свідків у кримінальних справах - поширена у всьому світі юридична практика. Подібна процедура існує і в Україні, але, як вважають деякі депутати Верховної Ради, в ній є численні недоліки.

Так, сьогодні під захист нерідко підпадають люди, здоров'ю та життю яких ніщо не загрожує. Проте, до них зазвичай приставлено від 4 до 6 правоохоронців. Захист свідків обходиться державі в 500 мільйонів гривень щорічно.

Парламентарі пропонують змінити відповідне законодавство. Для цього розроблено законопроєкт “Про забезпечення безпеки учасників кримінального судочинства та інших осіб в інтересах правосуддя”.

Передбачається, що свідків можна буде приховувати не тільки на території України, а й за кордоном. Їм можна буде змінювати зовнішність, міняти документи.

Автори ініціативи пропонують створити Національне агентство з питань організації безпеки учасників кримінального судочинства. На їх думку, свідки сміливіше надаватимуть докази проти кримінальних авторитетів, а бюджет на утримання спецпризначенців буде більш економним.

Головне фото: Громадське телебачення

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ