Підтримати нас

В Україні пропонують заборонити ТікТок

Автор статті
20 лютого 2022 07:30
1,122
Поширити:

На сайті електронних петицій 16 лютого зареєстрували пропозицію заборонити популярну соцмережу ТікТок. На думку автора Олександра Тарчука, платформа “сприяє деградації суспільства”.

У тексті петиції автор аргументує заборону поширенням у соцмережі дезінформації серед дітей: 

Більшість дітей, якщо не всі, ніколи не перевіряють інформацію, побачену на соцплатформах, і сприймають її як правду першої інстанції, через це багато дезінформації потрапляє в голови дітей і інколи створює непотрібну паніку.

Наразі петиція набрала менше півсотні голосів, за необхідних 25 тисяч, аби її розглянув президент. Проте збір тільки розпочався і триватиме ще 87 днів.

TikTok належить китайському технологічному гіганту ByteDance. У нещодавньому дослідженні у компанії з мобільного маркетингу URL Genius заявили, що TikTok відстежує особисті дані користувачів більше за  інші додатки соціальних мереж. 

Найгірше, що TikTok дозволяє збирати персональні дані стороннім трекерам і ніхто не знає, як і де вони використовують зібрані дані. Як зазначено в дослідженні, сторонні трекери можуть відстежувати активність користувачів на інших сайтах навіть після того, як вони покидають додаток.

У 2020 році тодішній президент Дональд Трамп намагався заборонити TikTok у США. Причина - занепокоєння щодо безпеки персональних даних через використання додатка. Проте нинішній президент Джо Байден відкинув ці загрози.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ