Підтримати нас

В Україні оновили стандарти медичної допомоги при COVID-19

Автор статті
10 вересня 2021 16:20
1,069
Поширити:

З коронавірусом світ живе вже майже 2 роки. Всесвітні організації постійно оновлюють рекомендації щодо лікування пацієнтів з COVID-19. Україна слідує цим рекомендаціям та актуалізує стандарт надання медичної допомоги "Коронавірусна інфекція".

Як повідомляє МОЗ, тепер лікар, який надає медичну допомогу в амбулаторних умовах, повинен інформувати центр контролю та профілактики захворювань МОЗ про результат лікування та/або припинення самоізоляції осіб, у яких був підтверджений COVID-19, не пізніше ніж через 1 день від дати, коли він стане відомим. Раніше у лікарів на це було три дні.

Також зміни торкнулися самоізоляції контактних осіб.

Моніторинг та спостереження за контактними особами встановлюється на 14 днів від останнього контакту із хворим, незалежно від того, чи була контактна особа вакцинована проти COVID, чи ні.

Контактні особи, які отримали повний курс вакцинації, а також ті, хто перехворів на COVID-19 протягом останніх 6 місяців (з документальним підтвердженням), за відсутності симптомів не мають самоізолюватися. Якщо ж симптоми COVID-19 з’являються, особа має пройти обстеження на визначення антигену SARS-CoV-2.

Контактні нещеплені особи, незалежно від того є в них симптоми чи немає, мають пройти тестування на 5-7 день після контакту та перебувати на самоізоляції. Припинити самоізоляцію можна при отриманні негативного результату тесту.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу зафіксували 3 615 нових випадків захворювання на COVID-19, з них на Херсонщині - 97.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ