Підтримати нас

В Україні стартувала волонтерська ініціатива “Мій телефонний друг”

Автор статті
12 вересня 2020 06:00
762
Поширити:

Карантин, викликаний поширенням коронавірусної інфекції COVID-19, дуже негативно впливає на багатьох людей.

Особливо стреси і депресії дошкуляють людям похилого віку. Мало того, що вони перебувають у групі ризику, коли потенційне зараження загрожує серйозними проблемами здоров'ю. Навіть будучи фізично здоровими, багато людей похилого віку відчувають пригніченість, перебуваючи вдома на самоті.

Вихід із цієї ситуації знають волонтери. Так, у Великій Британії тисячі небайдужих громадян підтримали ініціативу ряду громадських організацій. Вона полягає в тому, щоб телефонувати тим, кому за 60, пропонуючи різноманітну допомогу, надаючи поради та консультації з різних житейських питань. Ініціатива досягла великих успіхів, і тепер її намагаються впровадити в Україні.

За підтримки міжнародної організації ЮНЕСКО та Української волонтерської служби стартував проєкт дружньої підтримки та інформування людей, що опинилися на самоті, який одержав назву "Мій телефонний друг". 

Організатори сподіваються, що проєкт стане однією з ефективних відповідей на наслідки обмежувальних заходів і покладе початок успішній традиції телефонного волонтерства в Україні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ