Підтримати нас

В Херсоні суд призначив покарання любителям "русского мира"

Автор статті
17 січня 2020 12:15
792
Поширити:

Херсонський суд скасував умовний вирок любителям «русского мира».

Про це повідомляють Факти.

Суд в Херсоні переглянув справу миколаївських сепаратистів і призначив любителям «русского мира» реальні тюремні терміни замість умовних.
Нагадаємо, в 2015 році, напередодні святкування Дня незалежності України, п'ятеро жителів Миколаєва виготовили і розповсюдили на території міста і області листівки із закликами вийти зі складу України і створити «Миколаївську народну республіку» за прикладом Криму і Донбасу. Сепаратисти закликали жителів регіону ставати учасниками нелегальних організацій, допомагати незаконним формуванням самопроголошених «Донецької і Луганської народних республік».

Сепаратисти були затримані. Під час обшуку оперативники СБУ вилучили саморобні вибухові пристрої, гранати, пістолет-кулемет МР-40, друкарську антидержавну продукцію, спеціальну літературу для диверсійної роботи, а також список проукраїнських активістів регіону.

У 2017 році вироком Ленінського суду Миколаєва всі фігуранти були визнані винними. Одному з них, колишньому працівнику органів МВС, призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, трьом - по 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки, ще одному - 3 роки позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік.

Тоді ж прокурором була подана апеляційна скарга про скасування вироку: прокуратура наполягала на реальних тюремних термінів для всіх фігурантів справи. Однак суд в задоволенні цієї скарги відмовив, і прокуратура подала скаргу в касаційному порядку про перегляд справи по ст. 110 і 263 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, незаконне поводження зі зброєю).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ