Підтримати нас

У Херсон ідуть нові кредити

Автор статті
05 березня 2019 13:08
687
Поширити:

Херсон може отримати 5 мільйонів євро на освітлення міста та модернізацію котельні лікарні Лучанського.

Північна екологічна фінансова корпорація НЕФКО готова надати кредит до 5 мільйонів євро Херсону для покращення системи освітлення міста та модернізації котельні лікарні Лучанського. Про це говорилося у вівторок, 5 березня, на зустрічі делегації корпорації з представниками міської влади.

Корпорація НЕФКО - це міжнародна фінансова організація, до якої входять представники північних країн Європи. Вона спрямовує зусилля у вирішенні екологічних проблем у Центральній та Східній Європі, даючи кошти для скорочення забруднення навколишнього середовища.

Директор “Херсонміськсвітла” Олег Ребрій розказав, що зараз у місті є майже 17 тисяч вуличних світильників. Із них 7,5 тисяч з натрієвими лампами та 1,5 тисячі з ртутними. Освітлення вулиць такими світильниками дорого обходиться міському бюджету. Тому міська влада зацікавлена замінити їх на більш економні LED-лампи, які, до того ж, менше забруднюють навколишнє середовище. Таких у Херсоні вже встановлено близько 4,5 тисяч. Ще 3,3 тисячі вуличних ліхтарів не працюють  взагалі. 

Щодо опалення у лікарні Лучанського, то, за словами першого заступника міського голови Ігоря Козакова, котли там уже давно зношені, адже встановлювалися ще у 2002 році. У свою чергу корпорація НЕФКО зацікавлена встановити нове обладнання до котельної, яке буде енергоефективним та викидатиме меншу кількість пари в атмосферу.

Окрім кредитування від НЕФКО, на реалізацію цих проектів планують залучати кошти з міського бюджету та грантів.

Нагадаємо, що у 2017 році корпорація НЕФКО разом із міською владою реалізували проект утеплення лікарні Тропіних та модернізації її котельні. Тоді корпорація дала місту грант у розмірі 500 тисяч євро. Бюджет Херсона тоді витратив близько 2 мільйонів гривень. За словами мера Володимира Миколаєнка, вкладення окупилися в перший опалювальний сезон, зекономивши 2,3 мільйона гривень витрат із міського бюджету.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ