Підтримати нас

В ХДУ відбудеться лекція істориків про національно-визвольну боротьбу

Автор статті
06 квітня 2018 11:00
632
Поширити:

10 квітня 2018 року о 14.00  в приміщенні актового залу ХДУ відбудеться лекція істориків Тараса Чухліба та Гульнари Бекірової.

Тарас Чухліб - український історик, доктор історичних наук. Провідний науковий співробітник Інституту історії України НАН України, директор Науково-дослідного інституту козацтва імені Степана Бандери. Дослідник воєнної історії України, Польщі і Туреччини, геополітичного розвитку Східної Європи.

Гульнара Бекірова - історик, кандидат  політичних наук, автор та  ведуча історичної  програми «Таріх седаси» (Відлуння минулого)  на телеканалі  ATR, член Українського Пен-клубу, автор багатьох книг та наукових статей, пов’язаних з історією Криму та кримськотатарського народу .

Лекція на тему: «Національно-визвольна боротьба  кримських  татар та  українців у XVII- ХХ столітті: етапи і віхи.»

Лекція проводиться в рамках щорічного  конкурсу на кращі твори, присвячені історії національно-визвольної боротьби українського та кримськотатарського народу з імперським режимом Росії і тоталітарним режимом СРСР в боротьбі за державний суверенітет і територіальну цілісність України та відлуння історичних паралелей до сьогодення» ( далі конкурс - «Історичні паралелі»)  

Слоганом конкурсу цього року є слова з національного гімну кримськотатарського народу (автор - Номан Челебіджихан): «Я поклявся, мій народе, що зцілю тебе від ран.»

Слухачі зможуть дізнатися з першоджерел про маловідомі факти історії як Криму, так і сучасної Херсонщини, та задати питання, стосовно теми творів організаторам конкурсу та лекторам.

До участі в конкурсі запрошуються всі бажаючи з числа молоді Херсонської області та АР Крим. Переможці конкурсу отримають дипломи, грамоти та цінні подарунки (планшети, смартфон, добірки книг, та інш.)

Конкурс відкритий для всіх. З питань, що до участі в конкурсі, звертатися за адресою: kuresh.kherson@gmail.com

На лекцію запрошуються всі бажаючи. Вхід вільний.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ