Підтримати нас

В горах Австрії випало до семи метрів снігу, десятеро загиблих через лавини

Автор статті
15 січня 2019 16:45
755
Поширити:

В Австрії унаслідок снігопадів, які тривають вже два тижні, в деяких гірських районах випало 6-7 метрів снігу.

Про це повідомляє австрійський ресурс з прогнозу погоди Wetter.at.

"Снігопади без зупинки вже два тижні створили в багатьох регіонах надзвичайну ситуацію. Сім метрів снігу лежить на гірському хребті Нордкетте (Іннсбрук, Тіроль). На Гохкарі (Нижня Австрія) випало 6 метрів снігу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, по 4-5 метрів снігу лежить на деяких гірських схилах у федеральних землях Зальцбург, Штирія та Форальберг. Тисячі людей, у тому числі туристи, заблоковані в невеликих комунах та курортах: найгірша ситуація в Зальцбургу, де відрізаними від навколишнього світу залишається 41 тис. осіб. Багато туристичних курортів закриті або ж заблоковані через великі снігопади та лавинну небезпеку. Станом на 14 січня в Австрії також перекрито близько 180 доріг.

В понеділок у землях Форарльберг та Тіроль було оголошено найвищий рівень лавинної небезпеки - п’ятий ("дуже високий"), в ряді інших регіонів діяв четвертий рівень. У вівторок загроза лавинної небезпеки дещо знизилася, і в найбільш загрозливих регіонах Австрії діє четвертий ("високий") рівень лавинної небезпеки. В цілому протягом дня синоптики очікують випадіння в ряді районів ще до 1 метра снігу.

У середу та четвер прогнозується невелике потепління, що втім, зробить новий сніг важчим і, відповідно, може провокувати великі лавини.

За повідомленнями австрійських ЗМІ, протягом минулих днів в Австрії жертвами лавин стали вже 10 людей.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ