Підтримати нас

У Польщі пропонують надати українцям право на постійне проживання

Автор статті
29 січня 2016 08:35
738
Поширити:

Асоціація підприємців і роботодавців Польщі пропонує надати право на постійне проживання в країні одному мільйону іммігрантів, у тому числі українцям.

Про це повідомляє Польське радіо.

Зазначається, що йдеться передусім про українців, але також – білорусів і в’єтнамців. Щоб зберегти дотеперішні темпи економічного зростання, Польща повинна до 2050 року прийняти 5 мільйонів іммігрантів.

Голова Асоціації підприємців і роботодавців Цезари Казьмєрчак наголошує, що в нинішній ситуації найкраще звернутися до українців. Їх число в Польщі оцінюють навіть на один мільйон. «Це емігрант найвищого класу, не треба його навчати мови, не треба давати йому квартири, не треба вчити його професії. Вони самі дуже добре справляються», – сказав Цезари Казьмєрчак.

Томаш Баран з дослідного осередку Maison/Панель Ariadna, який провів дослідження на тему права постійного перебування для українців, повідомив, що таку можливість підтримують аж 52 відсотки опитуваних.

«Позитивно на ставлення до них впливає ситуація, коли Польща, в якомусь сенсі, так би мовити, має вибір: прийняти мігрантів із зовсім іншого культурного простору – наприклад, з Африки або Сирії, про яких у ЗМІ йде інформація, що вони приїжджають, щоб жити на соціальну допомогу і треба фінансувати їх утримання. Або українців, які вже в Польщі є і працюють», – сказав Томаш Баран.

За даними Асоціації підприємців і роботодавців, майже мільйон іммігрантів з України принесе державному бюджетові Польщі в масштабі року прибутки у розмірі від 7 до 9 мільярдів злотих.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ