Підтримати нас

Український літак доставив до США супутник, який запустить компанія “Space Х”. Фото

Vgoru
Автор статті
27 жовтня 2022 10:32
550
Поширити:

Літак “Руслан” української авіакомпанії «Антонов» доставив із Франції до США цивільний телекомунікаційний супутник Airbus Defense and Space для запуску компанією SpaceX.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці українського підприємства.

Авіакомпанія перевезла супутник на борту одного зі своїх літаків Ан-124-100-150 з Тулузи до стартово-посадкового майданчика NASA у Тітусвіллі в співпраці з логістичною компанією Bollore Logistics Space.

Вага вантажу склала 50 тонн, включаючи спеціальний контейнер, розроблений Airbus Defense and Space для безпечного переміщення супутників.

“Канал зв’язку залишався активним протягом останніх місяців, і ми були вражені здатністю авіакомпанії “Антонов” підтримувати безперервність роботи, навіть після болісних подій, які сталися на її базовому аеропорті в Гостомелі”, – зазначив керівник відділу проєктів Bollore Logistics Йоранн Марк.

В “Антонові” також повідомили, що для завантаження та розвантаження контейнера використовувався зовнішній кран у поєднанні з бортовим краном і лебідкою літака, а також спеціальне навантажувальне обладнання, розроблене і виготовлене штатними інженерами ДП.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ