Підтримати нас

Українцям пояснять, чому палити листя - небезпечно та шкідливо

Автор статті
24 березня 2021 12:30
1,016
Поширити:

Закінчується перша чверть ХХІ століття, а в Україні більш ніж половина громадян навіть не в курсі, що палити сухе листя - не тільки небезпечне, але й шкідливе заняття.

Про це повідомили в організації Amplifi Ukraine, яка спільно з іншими партнерами зібралася реалізовувати в країні проєкт "Нам тут дихати" (відзначимо, що назва начебто модифікує слоган однієї відомої в Херсоні виборчої кампанії).

Як випливає з соціологічного дослідження, проведеного громадською організацією, майже сорок відсотків українців досі продовжують палити сухі рослини, а більше ніж  п'ятдесят два відсотки не в курсі, яку це приносить шкоду здоров'ю та навколишньому середовищу.

Ініціатори кампанії вказують, що мають намір залучати українських громадян до альтернативних методів утилізації бур'яну та інших рослинних відходів - наприклад. за допомогою компостування.

При цьому активісти вже розробили серію відеороликів і інструкцій-листівок, в яких розповідатиметься про шкоду спалювання листя і про те, як правильно компостувати зайву рослинність.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ