Підтримати нас

Українcькі військові отримали перші системи залпового вогню M270

Vgoru
Автор статті
16 липня 2022 05:57
1,306
Поширити:

Використання реактивних систем залпового вогню HIMARS виробництва США дозволило ЗСУ добитися вражаючих успіхів. 

В останні два тижні стрічки новин просто були переповнені повідомленнями про знищення складів боєприпасів, пального, живої сили, штабів, пунктів управління і техніки ворога. Серед них стратегічні військові об’єкти, про розгром яких писала і зарубіжна преса – в Чорнобаївці, Новій Каховці, Олександрівці… 

Військові аналітики певні:  саме реактивні системи залпового вогню допоможуть українській армії добитися корінного перелому у війні й розпочати потужний контрнаступ.

Тим паче, що Україна продовжує отримувати зразки сучасної зброї. От і вчора, 15 липня, надійшли перші американські далекобійні реактивні системи залпового вогню M270. Про це вчора увечері повідомив у Twitter міністр оборони Олексій Резніков.

«У сімействі далекобійного озброєння ЗСУ поповнення: прибули перші РСЗВ M270! Вони стануть гарною компанією HIMARS на полі бою. Дякуємо нашим партнерам. Немає пощади ворогові», - написав він.

Лишається додати, що  установки M270 застостовуються і як системи залпового вогню, і як пускові установка для тактичних ракет. Дальність їх стрільби – від 2 000  до 80 000 метрів залежно від типу снаряду. А тактичні ракети ATACMS здатні летіти до 220 км. А втім, всі технічні дані нової зброї видно з інфографіки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ