Підтримати нас

Українці отримають новий Кримінальний кодекс

Автор статті
23 вересня 2020 02:39
980
Поширити:

Представники влади в Україні продовжують реформувати все, до чого дотягнуться їх руки. Днями справа дійшла вже й до одного з базових документів вітчизняного законодавства - Кримінального кодексу. 

У Верховній Раді робоча група з питань розвитку кримінального права завершила обговорення Загальної частини та декількох розділів Особливої частини нового Кодексу. Про це повідомляють у парламенті.  

Зокрема, член Комісії з Правової реформи при Президентові Микола Хавронюк розповів:

“Ми публікуємо драфт Загальної частини нового Кримінального кодексу України та починаємо його широке обговорення. Паралельно продовжуємо роботу над Особливою частиною і думаємо над проєктом Кодексу України про проступки.

Текст проєкту нового Кримінального кодексу України вже оприлюднено на спеціальному сайті. Зазначається, що по мірі готовності та узгодження між членами Робочої групи нових розділів вони оприлюдниватимуться на цьому сайті. Планується, що Загальна частина буде складатись з трьох книг: про кримінальний закон; про злочин; про кримінально-правові засоби. Натомість в Особливій частині проекту кодексу опрацьовано книги стосовно злочинів проти прав людини, суспільства, власності, фінансів і господарської діяльності, держави, основ міжнародного права та міжнародного правопорядку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ