Підтримати нас

Українські грибовиробники бажають приєднатися до святкування Дня грибів

Автор статті
15 жовтня 2020 09:00
822
Поширити:

Сьогодні, 15 жовтня, в англомовних країнах - США, Австралії та Новій Зеландії - відзначають Національний День грибів. Грибовиробники України виступають за приєднання України до цього переліку країн.

Про це повідомляє Національне грибне інформаційне агентство УМДІС.

Запрошення приєднатися було отримано в цьому році від колег з Австралійської асоціації грибовиробників AMGA.

«В Україні грибів споживають у середньому 1,3 кілограма в рік на душу населення. Це менше, ніж, наприклад, в Австралії, де споживання понад 3 кілограмів на людину. Але значно більше, ніж у Південній Америці або Середній Азії. Усі гриби містять білок, мінеральні речовини, вітаміни, особливо вітамін D. Чим правильніше готувати гриби, тим більше користі вони дадуть організму. Важливо про це нагадувати. Тому відзначати 15 жовтня Національний День грибів - хороша світова практика, і ми хочемо, щоб Україна до неї приєдналася», - прокоментував директор Національного грибного інформаційного агентства УМДІС Максим Єнченко.

Відзначимо, перша країна, яка визнала 15 жовтня національним Днем грибів, - США. Ініціатор - американська асоціація грибовиробників Mushroom сouncil. У США, Австралії та Новій Зеландії в цей день оголошують результати нових досліджень про властивості грибів, інформують населення, в яких поєднаннях і стравах гриби готувати корисніше, також організовують конкурси та розваги.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ