Підтримати нас

У ЄС розробили правила професійної кваліфікації для медиків-іноземців

Автор статті
08 травня 2020 14:15
716
Поширити:

З огляду на брак медичного персоналу Єврокомісія розробила практичні інструкції, які мають допомогти країнам ЄС прискорити процедуру визнання професійної кваліфікації медичного персоналу з інших країн.

Про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

«Криза коронавірусу спричинила безпрецедентний тиск на систему охорони здоров’я у всіх країнах, що викликало брак кваліфікованих медичних працівників по всій Європі. Сьогодні ми допомагаємо країнам-членам краще використовувати правила щодо визнання кваліфікації медичних працівників та дозволити їм виконувати обов’язки там, де цей персонал є необхідним», - зауважив з цього приводу єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

Ідеться про практичні рекомендації щодо виконання директиви ЄС у галузі професійної кваліфікації, яка створює правові рамки для вільного пересування фахівців, у тому числі медиків, по всій Європі. Вони передбачають прискорену процедуру визнання кваліфікації.

Рекомендації Єврокомісії встановлюють порядок застосування правил для визначення мінімально припустимого рівня професійної медичної кваліфікації лікарів та медсестер. Ці положення також будуть застосовуватися у випадках, коли студенти медичних вишів не можуть завершити навчання внаслідок карантину. Як виняток їм дозволяється використовувати вже набуті навички та досвід у лікуванні хворих. Вирішальним критерієм при цьому залишається надійність медичного персоналу та безпека пацієнтів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ