Підтримати нас

У шести містах України з’являться добровільні пожежні дружини

Автор статті
21 жовтня 2016 12:15
690
Поширити:

У шести «пілотних» областях України створять пожежні бригади, що діятимуть на волонтерських засадах.

Про це у вівторок, 18 жовтня, у Дніпрі повідомила радник міністра внутрішніх справ України Анастасія Дєєва, поінформувало «Радіо Свобода».

За її словами, створення добровільних пожежних бригад у містах – це світова практика, що «довела свою результативність у багатьох країнах».

«Наприклад, США: 72% пожежників там – це саме добровольці», – зазначила вона.

За словами радника міністра, очікується, що до добровольчих підрозділів пожежників записуватимуться демобілізовані бійці АТО, які поки що шукають себе в мирному житті, а також активна молодь, що хоче здобути досвід роботи.

Усі добровольці матимуть професійну підготовку, однак плати за свою роботу не отримуватимуть. До гасіння пожеж їх залучатимуть у разі потреби, пояснила Дєєва.

«Доброволець – не значить людина з вулиці. Це професійно навчений працівник. Такі працівники не перебувають постійно в депо, вони перебувають на своїх робочих місцях і залучаються за потреби. У цьому є також соціальний компонент», – вважає вона.

Очікується, що Дніпро стане першим із 6 регіонів України, де спробують запустити цей проект. Наступними мають бути Донецька, Київська, Вінницька, Тернопільська та Львівська області.

Передбачається, що у Дніпрі буде створено три добровольчі пожежні депо. Наразі формують робочу групу із запровадження реформи, сам проект запланували на 2017 рік, повідомили у міській раді Дніпра.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ