Підтримати нас

У Ріо-де-Жанейро завершився карнавал: яскраві кадри з неповторного фестивалю

Автор статті
05 березня 2017 09:09
682
Поширити:

У бразильському Ріо-де-Жанейро відбувся найвідоміший у світі щорічний карнавал. Барвисте дійство проходило з 24 по 28 лютого.

У традиційному змаганні із самби брало участь понад 70 найкращих танцювальних шкіл. Кожен колектив виступав зі своїм оркестром, розробляв унікальні масштабні шоу і дивував публіку видовищними трюками.

Подивитися на те, як на розкішно декорованих платформах артисти рухаються самбодромом, з'їхалися сотні тисяч туристів, як із самої Бразилії, так і з усього світу. Як завжди, у зв'язку з карнавалом готелі Ріо-де-Жанейро суттєво підняли ціни за проживання і ломилися від кількості прибулих гостей.

© EPA

Стартував карнавал в Ріо-де-Жанейро в цьому році зі скандалу: пославшись на погане самопочуття дружини, мер міста, євангельський пастор Марсело Крівеллі, який повинен був передати символічний ключ королю карнавалу Момо, спочатку переніс час початку святкування, а потім і зовсім не з'явився на відкритті довгоочікуваного шоу.

Замість мера ключ вручав міністр культури. Учасники карнавалу і глядачі були вкрай обурені такою поведінкою голови міста, враховуючи те, з яким ентузіазмом до події ставився колишній мер Ріо-де-Жанейро Едуардо Паес.

© EPA

Ще один неприємний інцидент стався на третій день фестивалю. Одну з рухомих платформ занесло на мокрому асфальті, і вона придавила групу людей. Близько 20 людей отримали поранення, вісім – з різними травмами доставлені до лікарні.

Але, в цілому, карнавал в Ріо-де-Жанейро пройшов яскраво, ефектно і масштабно. Після завершення цього карнавалу бразильці одразу ж приступлять до ретельної підготовки наступного.

${gallery:dbeed26ac07cfbca423fd984d841cb3d}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ