Підтримати нас

У Польщі прийняли антикризову програму

Автор статті
31 березня 2020 08:33
698
Поширити:

Верхня палата парламенту Польщі о четвертій ранку (за київським часом) прийняла так званий “Антикризовий щит”: програму дій для підтримки економіки країни на суму 212 млрд злотих (понад 45 млрд євро).

Сенат Польщі вніс 104 поправки до закону, скасовуючи, зокрема, зміни, які пропонувалися Сеймом у виборчому кодексі, але залишаючи положення, якими на час епідемії та 30 днів після неї продовжуються дозвільні документи на перебування і роботу іноземців, у тому числі й українців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З огляду на очікування поляків, сенатори зробити певний вибір і під час цього засідання внесли лише ті поправки, які вважали ключовими… Сенатори усунули із закону положення, які не стосуються боротьби з коронавірусом”,- заявив після голосування маршалок Сенату Томаш Гродзький.

Він додав, що верхня палата планувала внести 2 тис. поправок до цього закону, але оскільки антикризову програму потрібно прийняти якомога швидше, то вони зупинилися лише на понад 100 з них.

Зокрема, Сенат скасував у законі поправку до виборчого кодексу країни, яка запроваджувала кореспонденційне голосування особами, які перебувають на карантині або які мають понад 60 років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ