Підтримати нас

У Новій Каховці містянам презентують пропозиції щодо реконструкції скверу

Автор статті
12 січня 2020 15:00
790
Поширити:

Презентація передпроектної пропозиції для мешканців Новокаховської територіальної громади відбудеться 21 січня 2020 року о 15-00 у великій залі засідань виконавчого комітету за адресою просп. Дніпровський, 23.

У четвер, 9 січня, у Новій Каховці відбулась велика апаратна нарада, яку проводив міський голова Володимир Коваленко.

Про це повідомляє Online НК.

Працівники дочірнього підприємства “Експертпроект” комунального підприємства “Теплові мережі Нової Каховки” Галина Микитенко та Віта Дяченко представили на суспільне обговорення передпроектну пропозицію реконструкції скверу Сільських будівельників.

Система алей та пішохідних доріжок змінює свою концепцію: за основу беруться сформовані маршрути пішохідних потоків – з вулиці Затишна на вулицю Першотравнева алеї пройдуть по діагоналі.

В геометричному центрі скверу пропонується організація світлового «сухого фонтану», який не має зовнішньої чаші з водою і можна ходити прямо під струменями його води.

Вздовж алеї неподалік фонтану пропонується встановити арт-об’єкт з офіційним логотипом Нової Каховки: «Нова Каховка – місто тисячі джерел», який обладнаний світлодіодними лампами.

Пропонуємо рішення, в якому світлу відводиться не менш важлива роль, ніж воді – це світломузичний фонтан.

Перехід через водойму пропонується огородити скляними перилами. Які не перешкоджають потоку світла, і є міцним, але майже невидимим бар’єром.

В культурно-оздоровчу зону входить спортивний майданчик з вуличними тренажерами та тенісним столом. Поряд з тренажерами пропонується організувати зону для воркаута, з встановленням відповідного обладнання.

Неподалік спортивного майданчика пропонується облаштувати зону для скейтбордистів та ролерів, з встановленням спеціальних пристосувань.

В культурно-оздоровчій зоні пропонується встановити майданчик «міст-побратимів», де будуть розміщені арт-об’єкти з гербами міст-побратимів. В основі композиції буде скульптура з гербом Нової Каховки, поряд будуть розміщені скульптури з гербом м. Сент-Етьєн дю Рувре, м. Дрогобич та інших міст-побратимів. Також в цій зоні пропонується розмістити інформаційний стенд про співпрацю в економічній, науково-технічній та культурно-гуманітарній сферах між містам. Або вуличний світлодіодний екран, де будуть транслюватися всі новини Нової Каховки.

Пропонується розширити зону відпочинку для дітей. Створити дитячий майданчик для дітей з інвалідністю. Особливі діти з користю проводитимуть час на свіжому повітрі, буде можливість проводити інтерактивні ігри та інші розвиваючі вправи.

Проектною пропозицією пропонується організація розумної автобусної зупинки з електронним табло, де в режимі онлайн пасажири дізнаватимуться про час прибуття міського транспорту. Зупинка має сучасний дизайн, обладнана розетками для підзарядки мобільного телефону та безкоштовним Wi-Fi.

Також пропозицією передбачено розширення існуючої зони паркування автомобілів зі сторони вулиці Гагаріна та облаштування нової зони паркування автомобілів, зони паркування автомобілів для людей з інвалідністю та зони паркування велосипедів з протилежної сторони скверу.

У сквері на площі Сільських будівельників передбачено встановлення сучасного туалету, встановлення комунікацій для Wi-Fi покриття, обладнання питними фонтанчиками, кнопками виклику поліції, встановлення камер відеоспостереження, встановлення інформаційного стенду або екрану, передбачено зручну і доступною для всіх маломобільних груп навігацію в сквері — розміщення покажчиків та карт. Пропонується розміщення інформаційного стенду «Нова Каховка туристична», де на мапі будуть вказані пам’ятки нашого міста: архітектурно-історичні, індустріальні та природні зони.

Для надання можливості регулярного поливу зелених насаджень в сквері пропонується облаштувати систему автоматичного поливу.

Нова Каховка – справжня перлина Дніпра. Тут по-європейськи чисто і по-українськи зелено. Доглянуті вулиці, «кам’яні вишиванки». Сквер на площі Сільських будівельників – це душа Нової Каховки. Сюди точно варто вирватися заклопотаній молоді, прогулятись затишними алеями людям благородного віку, щоб вдихнути ковток свіжого повітря, та повністю перезавантажитися.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ