Підтримати нас

У найближчі п'ять років Китай може стати найпотужнішою країною світу

Автор статті
01 січня 2021 11:00
948
Поширити:

За даними Центру економіки та бізнес-досліджень, китайська економіка буде обганяти США швидше, ніж передбачалося раніше, після того, як перенесла пандемію COVID-19 краще, ніж Захід.

Як повідомляє Bloomberg, у звіті CEBR  йдеться, що найбільша і друга за величиною економіки світу поміняються місцями в доларовому вираженні у 2028 році, що на п'ять років раніше, ніж очікувалося рік тому.

Консалтингова компанія також підрахувала, що Китай може стати економікою з високим рівнем доходів уже у 2023 році. Індія має намір піднятися в рейтингу і стати економікою № 3 в кінці десятиліття.

Президент Китаю Сі Цзіньпін заявив минулого місяця, що його економіка «цілком можливо» подвоїться до 2035 року відповідно до нового п'ятирічного плану його уряду, який спрямований на досягнення «сучасного соціалізму» за 15 років.

Китай був першою економікою, яка постраждала від пандемії, але, за урядовими даними, він зміг швидко реабілітуватися. Згідно з доповіддю, це повинно спонукати західні економіки приділяти набагато більше уваги тому, що відбувається в Азії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ