Підтримати нас

У Конгресі США схвалили $620,7 млн допомоги Україні

Автор статті
23 березня 2018 15:00
613
Поширити:

Палата представників Конгресу США схвалила Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, в якому передбачено видатки на підтримку України в розмірі 620,7 мільйона доларів. Про це 22 березня повідомило посольство України в США в Facebook.

У дипломатичному відомстві зазначили, що в прийнятому законі збільшено видатки на підтримку України.

"Так, згідно із законопроектом Пентагону виділяється 200 мільйонів доларів для надання військово-технічної допомоги Україні, що на 50 мільйонів більше від асигнувань 2017 року", - йдеться в повідомленні посольства.

Зазначено, що ці кошти підуть на фінансування проектів американської підтримки ЗСУ, серед яких - підготовка військовослужбовців, надання військової техніки і спорядження, летальну зброю оборонного характеру, інше оснащення і послуги військового призначення, логістичне забезпечення і розвідувальна підтримка збройних сил і сил безпеки України.

Кошторис допомоги Україні щодо лінії Держдепартаменту США і причетних агентств визначено в розмірі 420,7 мільйона доларів, що на 10 мільйонів перевищує відповідні витрати 2017 року. Збільшене фінансування направлено на посилення підтримки України в сфері безпеки за програмою Міжнародне військове фінансування.

У посольстві нагадали, що перед набуттям чинності закон повинен бути затверджений Сенатом і Палатою представників Конгресу, а пізніше підписаний президентом США.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ