Підтримати нас

У КНДР понад 10 млн осіб страждають від недоїдання - Червоний Хрест

Автор статті
27 грудня 2018 12:28
643
Поширити:

Глобальні санкції стосовно Північної Кореї мають негативний вплив на забезпеченням продовольством в цій країні і завдають шкоди поставкам медикаментів.

Про це заявив генеральний секретар місцевого товариства Червоного Хреста Рі Хо Рім, повідомляє Интерфакс.

"Ситуація з охороною здоров'я вкрай тривожна. Вплив санкцій на (поставки) основних медичних препаратів вкрай виражено, - сказав він. - Наприклад, відсутність вакцин, противірусних препаратів, наборів для швидкого тестування, засобів індивідуального захисту для медичних працівників і дезінфікуючих засобів для рук були основними факторами спалаху грипу на початку цього року".

Як наголошує Рі Хо Рім, санкції щодо КНДР не спрямовані на те, щоб "обмежити гуманітарну діяльність" або надати "негативний" вплив на цивільне населення країни.

"Однак на практиці затримки (в поставках медикаментів - ред.) відбуваються через те, що банки, постачальники та чиновники побоюються порушити санкції. Ці затримки мають серйозний вплив на і без того вразливих людей", - сказано в повідомленні.

Крім того, за оцінками МФКК, близько 10,3 млн осіб в КНДР страждають від браку продовольства, недоїдання і відсутності доступу до базових послуг.

І без того серйозні гуманітарні проблеми КНДР в 2018 році посилилися стихійними лихами, такими як спека, тайфуни, повені та зсуви.

Незважаючи на потепління міжкорейських відносин, відзначене трьома самітами лідерів двох Корей в цьому році, гуманітарна допомога, яку направляють до Північної Кореї, не відновилася.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ