Підтримати нас

У Херсонській школі відзначили свято Єднання національних меншин

Автор статті
19 квітня 2018 10:29
584
Поширити:

У загальноосвітній школі №16 із вивченням мов національних меншин провели інтерактивне свято Єднання. Учні, які, окрім української, вивчають польську, німецьку та новогрецьку мову, зіграли в квест на найкраще знання культур.

Подію провели для того, аби на засадах педагогіки сприяти толерантності та діалогу культур. Як зазначила директорка школи Людмила Шалаєва:

«Вивчення великої кількості мов — не самоціль. Ми впевнені, що шлях від мови лежить до культури, а від культури до взаєморозуміння. Тому девіз сьогоднішнього свята — «Школа №16 — територія толерантності».

Свято Єднання школа кожного року проводить у квітні, тому воно стало вже традиційним. Керівниця товариства «Полонія» Розалія Ліпінська зазначила, що 2016 та 2017 року були проведені також День Землі та Планета Мов.

«Життя та історія нас учить, що ми маємо толерантно одне до одного ставитись, пробачати і підтримувати», — додала вона.

2018 рік в Україні оголосили роком німецької мови в Україні, - зазначив голова товариства німців «Відергебурт» Володимир Рефлер, а поза тим, цього року виповнюється 250 років з часу, коли німці були запрошені на територію Херсонщини.

Начальник управління освіти Херсонської міської ради Юрій Ніконов додав, що Херсон завжди був багатонаціональним, але це не спричиняло жодних конфліктів.

«Радію, що вчителі цієї школи навчають не лише мов, а й толерантного ставлення одне до одного», — наголосив він. 

До свята також долучилися херсонські прикордонники та оркестр Головного управління національної поліції Херсонської області. Під час заходу учні зіграли у мовний квест, провели флеш-моб «Ми єдині – ми українці!» та святковий живий ланцюг.

P.S. Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ