Підтримати нас

У Херсоні відзначили річницю визволення міста від нацистських окупантів

Автор статті
13 березня 2019 09:20
753
Поширити:

У середу, 13 березня, у Парку Слави відбувся урочистий мітинг та покладання квітів до пам’ятника Невідомого солдата на честь 75-ї річниці визволення міста від нацистських окупантів.

Про це повідомляють на сайті Херсонської обласної державної адміністрації.

«19 серпня 1941 року нацистські окупанти увійшли до міста. 31 місяць, 940 днів і  ночей окупації, знущань та жаху, страт та покарань. Херсонці, яких з повагою сьогодні називають «Діти війни», це пережили! Вони це бачили! У той час, на багатостраждальній херсонській землі, загинуло 40 тисяч полонених: солдат, офіцерів, моряків, підпільників» - йдеться у повідомлені.

У цей день, вшанувати визволителів прийшли представники обласної та міської влади, ветерани, військовослужбовці, учнівська молодь, громадськість.

На заході був присутній останній із наших героїв–визволителів Херсона - Дмитро Кирилович Перетяпко. Саме він, 75 років тому, в полум’ї восьмигодинної битви за Херсон, визволяв наше місто!

Вдячні херсонці оплесками вітали Героя-Визволителя. Хвилиною мовчання  вшанували пам’ять, тих хто віддав своє життя, звільняючи Херсон.

По завершенні жителі міста поклали вінки та квіти до пам’ятника Невідомому солдату, пам’ятного знаку на честь загиблих у зоні антитерористичної операції, та на Алею Героїв.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ