Підтримати нас

У Херсоні відбувся показ фільму "Миротворці. В горах Сванетії"

Автор статті
17 липня 2019 02:00
691
Поширити:

З нагоди Дня українських миротворців у ККЗ "Ювілейний" відбувся показ документального фільму "Миротворці. В горах Сванетії".

Про це повідомляється на сайті Херсонської міської ради.

Фільм розповідає про миротворчу місію українських вояків з херсонської військової частини, яка 1993 році врятувала понад 7 тис. мирних грузинів у горах Сванетії.

У рамках презентації стрічки міський голова вручив відзнаки українським військовим - учасникам операції евакуації мирного населення із гір Сванетії (про яку йдеться у стрічці) та знімальній групі фільму.

«Якщо історію не вчити, то вона має здатність повторюватися. Спочатку була агресія в Абхазії... Вже тоді можна було здогадатися, що лише на конфлікті з Грузією Росія не зупиниться. Тепер наші два народи мають спільну проблему, спільного ворога. Тридцять років тому українські вояки врятували тисячі мирних жителів Грузії, що нам дає привід гордитися своїми збройними силами», - зауважив міський голова Володимир Миколаєнко, звертаючись до учасників подій.


А консул Грузії в Одесі Торніке Берекашвілі  вручив грамоти українським військовим та пам’ятні подарунки.

Окрім того, він, від імені Державної служби у справах ветеранів Грузії, передав командуванню В/Ч А 1604 в Херсонській області виставку, присвячену особливим історіям українських добровольців і військових, які допомогли грузинам вижити у жорстокій російсько-грузинській війні (абхазькій війні).

Захід організовано Грузинським національно-культурним об'єднанням "Ілорі" спільно з ГО "Корпус справедливості" за підтримки Консульства Грузії в Одесі та Херсонського міського голови Володимира Миколаєнка.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ