Підтримати нас

У Херсоні підписано Меморандум про співпрацю у створенні нового громадського простору на вулиці Суворова

Автор статті
15 жовтня 2020 07:09
884
Поширити:

Унікальна подія в житті Херсона та його мешканців сталася сьогодні, 15 жовтня. Вперше в історії міський голова, представники Нацполіціі в області та ряд лідерів відомих у місті громадських організацій підписали Меморандум про співпрацю у створенні нового громадського простору на вулиці Суворова. 

До цього дня херсонська громадськість ішла довгих два роки. Бо дуже багато зусиль довелося докласти, щоб переконати міську владу - і, зокрема, депутатський корпус - у необхідності створення в центрі міста сучасного багатофункціонального громадського простору, де кожен ініціативний херсонець зміг би реалізувати свої творчі, соціальні, культурні ідеї.

Як заявив на урочистому підписанні Меморандуму міський голова Володимир Миколаєнко, в результаті завзяття та наполегливості активістів депутати все ж перейнялися їхніми ідеями і підтримали ініціативу. Отже, херсонці отримають комфортний та затишний простір для прогулянок, відпочинку, зустрічей та спілкування, який стане соціальним магнітом вулиці.Там розміститься ігрова зона для дітей та зона для відпочинку дорослого населення, місце для виставок тощо. Попереду - активне освоєння цього простору, яке, зокрема, включає  в достатній кількості багатофункціональні міські антивандальні меблі на зелених зонах та алеях і зонування вулиці в залежності від виду дозвілля.

Одна з авторок ідеї, керівник Центру молодіжних ініціатив "Тотем" Олена Афанасьєва, пояснила: у городян є потреба в подальшому розвитку вулиці Суворова, адже, по суті, зараз основне культурне життя зосереджене лише на початку і в середині основної херсонської пішохідної магістралі. А вже десь біля планетарію це життя затихає і все виглядає набагато скромніше. Але ж вулиця Суворова простягається значно далі, і в цій її частині є також чимало цікавих і знакових для міста об'єктів. Наприклад, давно вже потребує впорядкування сквер біля католицького костьолу, і міський голова підтвердив, що було б логічно і владі, і громадськості впритул зайнятися його "оживленням".

Важливо, що велику роль в об'єднанні зусиль навколо створення і функціонування громадського простору грає і херсонська Нацполіція. Адже всім зрозуміло: організувати безпеку, охорону правопорядку на головній "артерії" міста - вкрай необхідно. І дуже відрадно, що правоохоронці одразу ж включилися в роботу і тісно співпрацюють з представниками влади та громадськими діячами.

Додамо, що в коаліції громадських організацій, які розробляли концепцію нового громадського простору, крім ЦМІ "Тотем", беруть участь ГО "Інформаційний ресурсний центр “Правовий простір" (директорка - Наталія Бімбірайте) і ГО ХОЦ "Успішна жінка" (голова організації - Анжела Литвиненко).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ